ALLEN FAMILY HOME

ALLEN FAMILY HOME

Clients purchased a mountain home in Coarsegold, California to be their retirement forever home. Homeowner’s Jenniffer and Browning were looking for some direction for the overall feel of the bones of their new home. Residing on the central coast of  California for the past several years gave the homeowners much beautiful coastal inspiration in their current home. When they purchased their new mountain home, they were left to deal with a customized home from the past owners that was nice but did not fit their style or vision they were wanting. Feeling a bit overwhelmed with the daunting task of not only renovating their home, but also modernizing the space and having an overall cohesive feel, they reached out to Home. Designs for help. Home. interior designer, Clarissa Rigby, set out to give the homeowners a master plan that they could implement on their own time and budget. This gave the homeowners a design map that they could easily follow. Editing the many ideas and eclectic styles that the homeowner’s were drawn to, and narrowing down a cohesive bone structure, made way for a modern rustic escape. Natural and modern color pallets and finishes were chosen to help carry this theme throughout the whole home.

BEFORE

This slideshow requires JavaScript.

 

Screen Shot 2018-05-17 at 2.54.17 PMKITCHEN

Staying budget conscious, Home. designer Clarissa Rigby decided to keep the granite countertops instead of splurging for new counters. The existing counters were pretty dark in design, so painting the existing cabinets a lighter color would allow for the granite to be lightened and not weigh the space down as much. Subway tile and open shelving was also part of the design plan to allow for more storage but keep the space updated and feeling airy. Concrete textured tile will also be used in an herringbone pattern to bring in more of the natural elements.

This slideshow requires JavaScript.

MASTER BATHROOM

Clients wanted Home. to design their master bathroom as it was an important space to their enjoyment of their new home. Clarissa wanted to update the space in a way that would make a big impact but also staying in their budget. Raising the existing vanity to hip height will allow for the couple to have more ease as they age. Other ideas such as painting the existing tile in the shower and adding a teak floor were easy ways to update the space for not a lot of money. A proposed barn door and 3 sided fireplace were also part of the design.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s